Ingrediënten

 

  • Pak of zak bevroren tuinbonen (450 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handvol peterselie
  • Theelepel fijngehakte rozemarijn
  • Theelepel korianderzaad (malen)
  • Flink zout en peper
  • 1 ei
  • 20 gram panko

tuinbonenburgers

7 niet al te grote burgers, 5 grote burgers

Bereiding

  • Blancheer de bevroren tuinbonen beetgaar en dop de bonen. Je houdt 250 gram over.
  • Snijd de ui fijn en fruit deze in een scheutje olie.
  • Hak de knoflook fijn en bak het laatste minuutje mee met de ui.
  • Snijd de peterselie fijn, hak de rozemarijn blaadjes fijn en roer dit door het ui/knoflook mengsel + het korianderzaad en zout/peper.
  • Doe de bonen, een ei en alles uit de pan in de keukenmachine en puls een paar keer tot alles grof gehakt is en gemengd.
  • Meng er met een spatel 20 gram panko door.
  • Maak met de hand burgers van het mengsel.
  • Strooi wat panko of paneermeel op een bord, leg hier de burgers op en dek af met plastic. Zet ze weg in de koeling.
  • Bak de burgers in een flinke scheut arachideolie aan beide kanten bruin.