Ingrediënten
- Pak of zak bevroren tuinbonen (450 gram)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- Handvol peterselie
- Theelepel fijngehakte rozemarijn
- Theelepel korianderzaad (malen)
- Flink zout en peper
- 1 ei
- 20 gram panko
tuinbonenburgers
7 niet al te grote burgers, 5 grote burgers
Bereiding
- Blancheer de bevroren tuinbonen beetgaar en dop de bonen. Je houdt 250 gram over.
- Snijd de ui fijn en fruit deze in een scheutje olie.
- Hak de knoflook fijn en bak het laatste minuutje mee met de ui.
- Snijd de peterselie fijn, hak de rozemarijn blaadjes fijn en roer dit door het ui/knoflook mengsel + het korianderzaad en zout/peper.
- Doe de bonen, een ei en alles uit de pan in de keukenmachine en puls een paar keer tot alles grof gehakt is en gemengd.
- Meng er met een spatel 20 gram panko door.
- Maak met de hand burgers van het mengsel.
- Strooi wat panko of paneermeel op een bord, leg hier de burgers op en dek af met plastic. Zet ze weg in de koeling.
- Bak de burgers in een flinke scheut arachideolie aan beide kanten bruin.