Ingrediënten
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 1 geroosterd witbroodje zonder korst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 grote eidooier
- 6 blaadjes munt
- Flink peper en zout
doperwtenburgers
7 niet al te grote burgers, 5 grote burgers
Bereiding
- Blancheer de doperwten beetgaar. Prak de erwten met een vork (of puls in keukenmachine)
- Rooster het brood, verwijder de korsten en verpulver met je handen. Doe bij de doperwten.
- Hak een ui fijn en fruit deze aan in een koekenpan met wat olie, doe er de laatste minuut een fijngehakte knoflookteen bij.
- Hak de munt fijn. Doe de ui, knoflook en munt bij de doperwten.
- Dan de dooier er bij en flink peper/zout en mengen maar.
- Vorm burgers met je handen.
- Strooi wat panko of paneermeel op een bord, leg hier de burgers op en dek af met plastic. Zet ze weg in de koeling.
- Bak de burgers in een flinke scheut arachideolie aan beide kanten bruin.