PITOU – CONCERT & VEGAMAAL

45,50

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Pitou is een enigmatische singer-songwriter met een engelenstem, die niet schuw is om op het podium uit de bocht te vliegen. De 30-jarige Amsterdamse zangeres gooide in 2016 al hoge ogen bij Popronde met haar verfijnde folkliedjes en stralende persoonlijkheid. Met haar debuutalbum ‘Big Tear’ deed ze daar nog een schepje bovenop door haar meest kwetsbare en intieme ervaringen vast te leggen in dit muzikale dagboek.

Combineer het concert van PITOU met een Vegamaal! Janneke kookt voor ieder concert een 3-gangen-vegamaal dat goed in de smaak valt bij de gasten. Je wordt ontvangen in ons stoer ingerichte pop-up-restaurant dat zich achter de Kaashal (de concertzaal) bevindt. Samen met je vrienden deel je de (lange) tafel met andere muziekliefhebbers, of met de artiest zelf. Zo ontstaan iedere concertavond weer leuke ontmoetingen en verrassende gesprekken. En daarna muzikaal genieten!

Big Tear is een rijke, onbevreesd creatieve verzameling van alternatieve pop die put uit haar klassieke achtergrond; onverwachte harmonieën en songstructuren, vocale gelaagdheid, weemoedige melodieën en klassieke instrumenten, allemaal stijlvol en slim verweven. Het album werd met open armen onthaald door de pers: “een geweldige en fijnzinnige plaat” (OOR), “één en al verdieping en fijnzinnigheid” (Trouw), “wereldklasse” (De Volkskrant) en “een zielsverheffende Verademing” (3voor12). Big Tear is een innige herinnering aan het feit dat alles komt en gaat, hoe intens onze wereld ook kan zijn, aldus Pitou. “Voor mij is Big Tear een album dat ik heb geschreven vanuit een emotionele onrust. Met dit album kon ik een soort schoonheid creëren waardoor ik beter om kon gaan met de lelijkheid van de wereld. Nu heb ik veel meer de behoefte om een album te creëren dat een beetje lelijk is, en manisch, en onrustig. En juist die kant van het leven omarmt.”

Pitou zit daarom momenteel in een periode waarin zij veel aan het experimenteren is met nieuwe muziek en ze gaf bij ons aan dat ze het leuk zou vinden om met die experimente set-up te komen spelen in de Vegafabriek. Daar hoefden we niet lang over na te denken…1 maart is het zover!

PITOU
Zaterdag 01 maart 2025
De Vegafabriek, Kolderveen
Aanvang: 20.30 uur (deuren open: 20.00 uur)
Vegamaal: 18.30 uur (deuren open: 20.00 uur)

Extra informatie

DATUM

zaterdag 01 maart 2025

TIJD

AANVANG: 20.30 uur (deuren open: 20.00 uur)
START VEGAMAAL: 18.40 uur (deuren open: 18.00 uur)

ADRES

DE VEGAFABRIEK
Kolderveen 26
7948 NJ KOLDERVEEN (Nijeveen)